tiistai 14. elokuuta 2012

Aurinkoinen ja iloinen avajaispäivä



Kuvat: Andy Wall

Heikolan talon avajaiset järjestettiin aurinkoisena tiistaina, 14.8.2012. Paikalle saapui niin kuntalaisia, kaupungin työntekijöitä kuin luottamushenkilöitä. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös kuvassa keskellä oleva kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Katja Taimela. 

Juhlan aluksi idean äidit, Anu Taivainen ja Annika Tavasti, valottivat idean historiaa. Kuukausi takaperin kaupungintalon parkkipaikalla idea oli syntynyt. Villi syntyi erityisesti halusta auttaa Salon kaupunkia sen kestävän kehityksen työssä.

Kuvassa myös ensimmäisen kiitos-kahvituksen kunniaksi kukkakimppuja Salon kaupungille jakaneet pienet kukkaistytöt Alli ja Siiri.

Villin ohjelma syntyy löytyvien voimavarojen mukaan. Talosta löytyneet yhteislaulusanat inspiroivat laulamaan yhdessä "Minä soitan harmonikkaa" -laulun Anna Schukovin haitarilla säestämänä. Kuvassa oikealla myös kolmas villin puuhatäti, Terhi Alm Pro Rantakivet ry:stä.

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko kertoi juhlapuheessaan kierrätyksen ilosta ja voimasta. Lomalta palannutta kaupunginjohtajaa oli odottanut Heikolan joutsenlaulu, joka viesti luopumisen kauneudesta ja uuden samalla uuden synnystä.





Salon nuorkauppakamarin edustaja Anu Torkkeli lahjoitti kaupunginjohtajalle myös We <3 Salo -pipon. Anu Torkkeli osallistuu Heikolan toimintaa myös Paljon mahdollista -yhdistyksen huoneen toiminnalla.












Heikolan avasivat Salon oikea ja vasen käsi, kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja Irma Nieminen. Avausnauhana toimi entisen salolaisen Hyvonin tehtaan valmistamista kalsareista leikattu matonkude.

Hyvonin lopettaminen ajoi Salon parikymmentä vuotta aiheutti samanlaista epävarmuutta ja uuden etsinnän pakkoa kuin tiedot Nokian irtisanomisista tänä keväänä.










Talo on avattu, ihmisten tulla, toimia ja kohdata.

Talossa 1950-luvulla asuneen sisarusparven kuva sekä esineitä talosta. Nyt talon entinen asukas pitää entisessä makuuhuoneessa käsityömyymälää.










Annika Kirsti Pesarin näyttelyn avajaisissa. Näyttely on avoinna koko kuukauden B-rapun toisessa kerroksessa. Galleriassa on myynnissä myös Andy Wall -taidetta.


Ei kommentteja: